BuildBase

Check in at work in de bouw

Aanwezigheidsregistratie in de bouw is niet nieuw, maar wel essentieel. Sinds 1 april 2014 is er een wetgeving van kracht en vanaf maart 2016 is deze verplicht voor werken boven de €500.000 excl. btw. Deze maatregel zorgt voor een veilige en eerlijke werkomgeving, maar brengt ook uitdagingen met zich mee.

Waarom deze regeling?

De Belgische overheid heeft deze maatregel genomen om de veiligheid op de werkvloer te verhogen en oneerlijke concurrentie door niet-geregistreerde arbeid tegen te gaan. Door iedereen die het terrein betreedt te registreren, wordt een helder overzicht gecreëerd van wie, wanneer aanwezig is.

Voor- en nadelen

De regeling zorgt voor een veiligere werkomgeving en eerlijke concurrentie. Echter, de administratieve last die hiermee gepaard gaat, kan voor bouwbedrijven een uitdaging vormen. De noodzaak van nauwkeurige registratie en het risico op hoge boetes tot €6.000 en zelfs strafrechtelijke sancties bij niet-naleving leggen een aanzienlijke druk op de sector.

Onze oplossing: alles in één pakket

Buildbase biedt een software oplossing speciaal ontworpen voor bouwbedrijven, met tal van voordelen die het leven eenvoudiger maken:

 • Digitale prikklok in de app:

  Maakt het mogelijk om in realtime werktijden te registreren in een handige app, waar je ook bent.

 • Duidelijk overzicht van gewerkte uren:

  Krijg inzicht in de prestaties van je team met een helder overzicht.

 • Flexibel beheer:

  Pas je aan aan de veranderende behoeften van je projecten en personeel met een systeem dat meegroeit.

 • Volledige integratie:

  Onze software werkt naadloos samen met de BuildBase personeelsadministratie module, waardoor al jouw personeelsgegevens en urenregistraties moeiteloos samenkomen voor een duidelijk overzicht.

 • Besparen op administratieve kosten:

  Verminder de tijd en het geld besteed aan administratie en focus op winstgevendheid.

 • Meer tijd voor het échte werk:

  Door tijdsregistratie te vereenvoudigen, kun je je richten op wat echt belangrijk is: bouwen.

Binnenkort beschikbaar:

 • Facturatiemodule:

  Maakt direct gebruik van tijd- en projectgegevens voor facturatie, geïntegreerd in één ERP-pakket.

Buildbase versus andere aanbieders:

 • Directe facturatie binnen één pakket:

  Alle informatie blijft gebundeld in 1 tool en er is geen externe koppeling naar andere betalende programma’s hiervoor nodig.

 • Betaalbaar en toegankelijk:

  Alternatief voor duurdere en complexere alles-in-één tools op de markt

Waarom is dit zo belangrijk?

Correcte en efficiënte tijdregistratie is een enorme uitdaging in de bouwsector. Je moet rekening houden met allerlei factoren zoals premies, looncodes, extra vergoedingen, niet-standaard werktijden en het werk van onderaannemers. Bovendien werken je medewerkers vaak op meerdere locaties, wat het bijhouden van gewerkte uren en reistijden behoorlijk ingewikkeld maakt. Buildbase biedt dé oplossing voor deze problemen, waardoor je grote stappen zet naar perfecte communicatie, nauwkeurige loonadministratie en efficiëntere planning.

Verwelkom eenvoud en efficiëntie

Met Buildbase wordt ‘check in (and out) at work’ eenvoudiger dan ooit. Zet vandaag nog de stap naar feilloze communicatie, precieze loonverwerking en gestroomlijnde planning. Grijp nu je kans en ontdek zelf hoe Buildbase het verschil kan maken met onze 30 dagen gratis demo.

Keep it together with BuildBase

De basis voor al jouw bouwprojecten