Vereenvoudig tijdsregistratie voor de schoonmaak met Buildbase

Vereenvoudig tijdsregistratie voor de schoonmaak met Buildbase

Met de recente invoering van nieuwe wetgeving rond aanwezigheidsregistratie in de schoonmaaksector, staan veel bedrijven voor een nieuwe uitdaging. Hoe houd je op een efficiënte manier bij wanneer medewerkers beginnen en eindigen met hun werkzaamheden? Een eenvoudige all-in-one tool voor personeels- en tijdregistratie, met een automatische koppeling naar Check In and Out at Work, lijkt het antwoord. In dit blogartikel gaan we in op de nieuwe wetgeving en hoe Buildbase hier een passende oplossing voor heeft.


Contacteer ons

Wat verandert er met de nieuwe wetgeving?

Vanaf 1 september 2024 verandert er iets belangrijks in de schoonmaaksector. Elke werknemer moet zijn aankomst- en vertrektijden, plus rustpauzes, registreren. Deze nieuwe eis stelt bedrijven voor uitdagingen, maar ook voor kansen om processen te verbeteren en te digitaliseren.

Voor wie geldt deze verplichting?

De registratieplicht is van toepassing op:

 • Werknemers die vallen onder paritair comité 121 en schoonmaaktaken uitvoeren voor rekening van derden.
 • Alle vormen van dienstverband, inclusief werknemers, zelfstandigen, en uitzendkrachten.
 • 31/05 update: vanaf bepaalde drempelbedragen afhankelijk van onderaanneming.
Er zijn echter enkele uitzonderingen:
 • Organisaties met eigen schoonmaakpersoneel.
 • Sportverenigingen met verenigingsmedewerkers voor de schoonmaak.
 • Dienstenchequebedrijven onder PC 322.01.

De oplossing van Buildbase

De nieuwe wetgeving in de schoonmaaksector brengt een duidelijke vraag naar voren: hoe kunnen we dit makkelijk en efficiënt implementeren? Buildbase biedt dé oplossing. Onze tool is ontworpen om de naleving van de wetgeving niet alleen eenvoudiger te maken maar ook te garanderen dat het risicovrij en in real-time gebeurt. Dit betekent minder zorgen voor zowel werkgevers als werknemers en meer tijd om te focussen op het werk dat echt telt.

Voordelen van de Buildbase tijdsregistratie tool

Onze tijdsregistratie tool staat bol van voordelen. Hier zijn de top drie die het verschil maken:

 • Gebruiksvriendelijkheid en eenvoudige implementatie: We weten dat niemand zit te wachten op complexe systemen. Daarom is onze tool zo ontworpen dat je binnen enkele minuten aan de slag kunt.
 • Real-time registratie op de juiste locatie: De nauwkeurigheid van de registratie is essentieel. Met Buildbase wordt dit real-time en op locatie gedaan, zodat je altijd de juiste gegevens hebt.
 • Gemoedsrust door efficiënte tijdsregistratie en naleving van de wetgeving: Wij nemen de stress van compliance weg, zodat jij je kunt richten op het leveren van uitstekend schoonmaakwerk.

Binnenkort beschikbaar:

 • Facturatiemodule: Maakt direct gebruik van tijd- en projectgegevens voor facturatie, geïntegreerd in één ERP-pakket.

Buildbase versus andere aanbieders:

 • Directe facturatie binnen één pakket: Alle informatie blijft gebundeld in 1 tool en er is geen externe koppeling naar andere betalende programma’s nodig.
 • Betaalbaar en toegankelijk: Alternatief voor duurdere en complexere alles-in-één tools op de markt.

Informatie en ondersteuning

Meer details over de nieuwe wetswijzigingen en hoe je jouw bedrijf hierop voorbereid, vind je op de website van Social Zekerheid. Deze bron staat vol met nuttige informatie die je helpt bij het navigeren door de nieuwe regelgeving.


Contacteer ons

Demo aanvragen

Nieuwsgierig hoe Buildbase jouw bedrijf kan helpen bij het voldoen aan de nieuwe eisen? Wacht niet langer en neem contact met ons op voor een demo. Gedurende de Buildbase demo ontdek je zelf hoe onze tool het verschil kan maken.
Gratis demo aanvragen

Meer blogposts: